ORGANISATSIOONIDE VEEBILEHED

null

EESTI PEAVALU SELTS

null

LIFTING THE BURDEN

null

EUROP. MIGRAINE & HEADACHE ALLIANCE

RAKENDUSED

null

MIGRAINE BUDDY

null

N1 HEADACHE

RAAMATUD

Maia Sepp „Migreenimaffia“ (2018)

„Migreenimaffia“ on väga siiras ja isiklik lugu sellest, mida tähendab migreeniga elamine, milliseid uskumatuid piiranguid, kannatusi ja ebaõiglast süütunnet see haigus võib põhjustada, ja samas sellest, kuidas migreen võib oma iseloomuliku haiguspildi tõttu asjatundmatule kõrvalseisjale jääda täiesti nähtamatuks ja arusaamatuks ning tunduda „lihtsalt üks peavalu“. Raamatu peategelane Viive on iseseisev edukas noor professionaal, edasipüüdlik, kohusetundlik ja visa, kelle võitlus migreeniga on kestnud juba lapsepõlvest saadik. Nagu tugevatele inimestele omane, on Viivel raske abi paluda, mistõttu migreeni süvenemine ähvardab hävitada nii tema tööalase karjääri, abielu kui ka sõprussuhted. Õnneks on Viive „võitleja“, kuigi mil viisil ja millega võidelda ning kust ootamatu abi saabuda võib, see tuleb, nagu elus mõnikord ikka, talle endalegi üllatusena.

„Migreenimaffia“ pakub hinge ravivat äratundmist migreenikutele ja annab teistele inimestele võimaluse neid paremini mõista ning ühtlasi on see raamat oma mõnusa eluterve huumoriga lihtsalt hea lugemine kõigile, kes intelligentset ajaviidet armastavad. Kirsiks tordil on raamatut läbiv eestlase-teema – Viive on nimelt oma päritolult teise põlve väliseestlane, kelle tuttavlikud eestlaslikud veidrused või omapärad mõnusa muige ikka ja jälle näole toovad.

Dr Kati Toom, neuroloog,

Eesti Peavalu Seltsi juhatuse liige

Dr Toomas Toomsoo „Migreenist vabaks õige toiduga“ (2021)

Raamatus „Migreenist vabaks õige toiduga“ pakuvad tippneuroloog ja kokk välja innovaatilise lähenemise probleemile, kuidas krooniliste peavalude ja migreenihoogudega inimesed saaksid ennast aidata. Peavalude all kannatab Eestis iga viies inimene.

Dr Toomas Toomsoo paarikümneaastane kogemus peavaludega kimpus olnud patsientide erinevatest küsimustest ja lahendustest on saanud kaante vahele. Kuidas peavalud tekivad ning mida peavalude puhul jälgida, sellest pikaaegse kogemusega neuroloog räägibki. Lisaks on restorani Tigu perenaine Kristel Randrüüt koostanud dr Toomsoo näpunäidete põhjal retseptid ja toitumisjuhised, mida peavalude all kannatavad inimesed saavad oma menüüd tehes järgida.